Vind je rol

Otravo

Online reisorganisatie Otravo mag zich als een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland FD Gazelle 2016 noemen.

Otravo is ontstaan door het samengaan van zeven succesvolle reisondernemingen. De gekozen focus ligt op twee merken: Vliegtickets.nl en World Ticket Center. Aan mij de opdracht om twee duidelijke marktproposities en merkverhalen te ontwikkelen die elkaars positie niet aantasten. De groeiambities zijn groot en in cutting-edge technologie is flink geïnvesteerd. Allebei moeten ze de standaard in eigen segment worden.

Persoonlijke interviews met de oorspronkelijke oprichters gaven inzicht in de historie en de identiteit van de twee merken. In workshops met twee teams uit de organisatie maakten we de onderscheidende rollen van de merken duidelijk. Voor World Ticket Center een reden om de naam te veranderen naar World Travel Center en te kiezen voor een nieuwe frisse huisstijl. En voor beide merken aanleiding om de bijbehorende gedragscodes met elkaar te gaan ontwikkelen.

WTC is de aggregator voor gepersonaliseerde pakketreizen
Klanten van WTC willen het liefst met iedere reis iets nieuws en speciaals ervaren. Toch kiezen ze vaak voor kant-en-klaar, simpelweg om de keuzestress te beperken.
Met WTC is dat niet meer nodig. De pay-off die we ontwikkelden voor dit merk: Discover more of the travel you love.

Vliegtickets.nl is de specialist waar je zelf je vliegreis eenvoudig op maat regelt
Ons klantinzicht: een vliegreis is nooit een bestemming op zich – die ligt na de reis. Dus moet het regelen van de reis soepel, snel en zonder gedoe verlopen. Dankzij de innovatieve technologie van Vliegtickets.nl regel je het zelf gemakkelijk en compleet op maat, vanaf het zoeken en boeken tot op de plaats van bestemming.

Image
“Franci’s way of working is pragmatic and interactive. Via a clear roadmap with milestones, she makes sure the necessary decisions are made and translated into practical organizational changes, to strengthen the brand strategy and identity.”
Sander van Veen

Manager Marketing & E-Commerce